Τα ενεργειακά πεδία της Ακρόπολης και άλλα


Πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τα μαγνητικά πεδία της Ακρόπολης των Αθηνών και για το εάν τα πουλιά πετούν πάνω από το βράχο.

imagesΣυνήθως δεν γυρνάω σε θέματα που έχω ήδη καλύψει αλλά σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια “επέκταση” του θέματος των μαγικών δυνατοτήτων της Ακρόπολης πέρα από τα απλά μαγνητικά πεδία.

Έβλεπα λοιπόν τα στατιστικά του blog και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το άρθρο για τα μαγνητικά πεδία της Ακρόπολης δεχόταν επισκέψεις συστηματικά. Είναι προφανές πως η Ακρόπολη εξάπτει τη φαντασία μας και για αυτό το λόγο έψαξα και εγώ στο google για το ίδιο θέμα. Εκτός από το δικό μου blog  στα αποτελέσματα βρήκα και ένα εκτενές άρθρο σχετικά με το μνημείο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η αλήθεια είναι πως από το όνομα του blog και μόνο κατάλαβα πως θα είχα “θέμα” με το κείμενο, το οποίο ξεκινά με πολλές αρχαιολογικές πληροφορίες τις οποίες δεν μπορώ να κρίνω μιας και δεν έχω τις γνώσεις για να το κάνω.

Αλλά διαβάζοντας παρακάτω βρήκα πολλά “όμορφα”. Δεν μου αρέσει να είμαι είρωνας, ούτε και να το παίζω γνώστης και μύστης και ότι άλλο θέλετε. Απλώς προσπαθώ να σκέφτομαι κριτικά και να χρησιμοποιώ το μυαλό μου για να κρίνω αυτά που διαβάζω.

Βλέπω λοιπόν το άρθρο να αναφέρει τα εξής:

“Σύγχρονοι Αμερικανοί επιστήμονες έχουν παραδεχθεί πως, ακόμα με σύγχρονα μέσα και μηχανήματα, είναι αδύνατον να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν το ίδιο κατασκεύασμα με τις ίδιες λεπτομέρειες και τα ίδια μυστικά.”

Ποιοί επιστήμονες είπαν αυτά τα πράγματα; από που ήρθαν αυτοί οι επιστήμονες και που μπορούμε να βρούμε τα συμπεράσματά τους;

“Ενώ οι πρόγονοι μας κατασκεύασαν μέσα σε εννέα χρόνια τα μεγαλουργήματα της Ακρόπολης οι σημερινοί Έλληνες χρειάζονται τριάντα χρόνια για την αναστήλωση μόνο του Παρθενώνα.”

Είναι δυνατόν να λέμε πως η αναστήλωση πρέπει να πάρει λιγότερο από 9 χρόνια διότι είμαστε τεχνολογικά ανώτεροι; Έτσι εύκολη είναι η αναστήλωση ενός μνημείου σαν το Παρθενώνα; Επιπλέον, δεν γίνεται να αφήνουμε να εννοηθεί πως θα έπρεπε να αναστηλώσουμε το μνημείο συντομότερα λόγω της τεχνολογίας μας και στην προηγούμενη παράγραφο να ισχυριζόμαστε πως οι αρχαίοι είχαν καλύτερη τεχνολογία. Δεν γίνεται να συμβαίνουν και τα δύο.

“Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης των Αθηνών, είναι κατασκευασμένος από Πεντελικό μάρμαρο, η θεμελίωση είναι από πωρόλιθο, ο βράχος είναι από ασβεστόλιθο, το σχήμα του, η δόμηση το ύψος και το σχήμα των κιόνων συνιστούν μια πολύμορφη ηλεκτρική μηχανή με ασύλληπτα ενεργειακά αποτελέσματα, άγνωστα ακόμη σ’ εμάς.”

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει ο ισχυρισμός πως τα υλικά κατασκευής με τα οποία έχει χτιστεί ο Παρθενώνας τον κάνουν μια ηλεκτρική μηχανή. Πού φαίνεται σε αρχαιολογικά ευρήματα αυτή η απίστευτη δυνατότητα; Δεν θα έπρεπε κάπου να αναφέρονται αυτές οι ιδιότητες του μνημείου, κάποιος να έχει αναφέρει κάτι. Αλλά ακόμα και αν υπάρχει κάτι γραμμένο αλλά δεν το έχουμε βρει ακόμα, δεν θα έπρεπε να έχουμε βρει στοιχεία στον Παρθενώνα τον ίδιο; Κάποιο χάλκινο καλώδιο, κάποια υποδοχή σε τοίχο ή πάτωμα για τη διαχείριση του ηλεκτρικού φορτίου; Κάτι τέλος πάντων!

Και αφού, εν τέλη, το ίδιο το άρθρο παραδέχεται πως τα “ενεργειακά αποτελέσματα είναι άγνωστα σε εμάς”, πως ξέρουμε πως υπάρχουν; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Ίσως είναι δικό μου το λάθος, ίσως δεν μπορώ να δω κάτι που ο συγγραφέας βλέπει. Αλλά αν έχει κάποιες πηγές που εγώ δεν ξέρω ας μας τις δώσει. Είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω τα πάντα αν μου προσφερθούν ικανοποιητικές αποδείξεις.

Το άρθρο συνεχίζει και κάνει πραγματικά απίστευτους ισχιρισμούς που δεν βασίζονται πουθενά. Διαβάστε και μόνοι σας.

Μακάρι η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας να είχαν τις ιδιότητες που αναφέρει το άρθρο. Θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέροντα μνημεία από ότι είναι σήμερα.

Από την άλλη, νιώθω πως όλη αυτή η παραφιλολογία για τις δήθεν ιδιότητες του Παρθενώνα το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί από τη μοναδική ομορφιά του αρχαίου αυτού μνημείου. Αντί να ασχολούμαστε με ενεργειακά πεδία και ακτίνες χ, θα έπρεπε να κοιτάζουμε την ομορφιά και την αρχιτεκτονική αρτιότητα και παράλληλα να θαυμάζουμε τις ικανότητες των αρχαίων προγόνων μας για πράγματα τα οποία πραγματικά έχουν κάνει και όχι για φανταστικά.

Ο Παρθενώνας είναι μοναδικός και υπέροχος. Δεν χρειάζεται να του προσδώσουμε ιδιότητες που θα θέλαμε να έχει. Είναι καταπληκτικός έτσι όπως είναι.

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: