Τα θαύματα και ο παιδικός καρκίνος


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς ανθρώπους που πιστεύουν στο θεό να μιλάν για τις αποδείξεις που διαθέτουν σχετικά με την ύπαρξή του. Έχουν βέβαια πολλά επιχειρήματα, αλλά ακόμα και αν τα αντιμετωπίσεις, ισχυρίζονται πως τελικά το μόνο που χρειάζονται είναι πίστη. Χαίρομαι για αυτούς. Η ζωή τους είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη μιας και το να πιστεύεις κάτι βασισμένος στη πίστη σημαίνει πως προσφέρεις πλήρη αφοσίωση στο θεό χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη για την ύπαρξή του.

247404_10150217784493377_2715656_n

Η πίστη είναι που τους οδηγεί να αποδέχονται και τα διάφορα θαύματα που αναφέρει η Βίβλος. Ας μην ξεχνάμε πως ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 ημέρες και ακόμα και αν κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτή είναι μια απλή μεταφορά προκειμένου να δείξει στους απλούς ανθρώπους πως φτιάχτηκε ο κόσμος, ένα μεγάλο μέρος του Χριστιανικού κόσμου δεν παύει να το πιστεύει «κατά λέξη». Η ιστορία της Γένεσης είναι λοιπόν το πρώτο θαύμα και μετά ακολούθησαν πολλά άλλα.

Όσο πιο πίσω κοιτάξουμε στη Βίβλο τόσο πιο πολλά θαύματα βρίσκουμε. Οι 10 πληγές του Φαραώ, η θάλασσα που χωρίστηκε στα δύο για να πνίξει τους κακούς Αιγύπτιους, οι τρομπέτες της Ιεριχούς και πολλά άλλα.

Στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς κάνει πολλά θαύματα μόνος του. Ανασταίνει 2 άτομα και τον εαυτό του, περπατάει στο νερό, αλλάζει το νερό σε κρασί (αν και κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι στα υπέρ) και όταν πεθαίνει στο σταυρό όλοι οι άγιοι της πόλης σηκώνονται από τον τάφο και περπατάνε. Προφανώς εκείνη την εποχή η ανάσταση νεκρών θα πρέπει να ήταν συνηθισμένο θέαμα διότι δεν υπάρχει καμιά αναφορά από κανέναν ιστορικό της εποχής για μια στρατιά ζόμπι που σηκώθηκαν από τους τάφους και περπατούσαν στα σοκάκια της πόλης. Φαντάζομαι θα ήταν κάτι όπως το να αναφέρει ένας μοντέρνος ιστορικός πως υπάρχουν πολλά αδέσποτα γατιά στους δρόμους της Αθήνας. Δεν θα ενδιαφέρει κανέναν.

Όσο όμως πιο πολύ προχωράμε στο μέλλον και πλησιάζουμε την σημερινή εποχή τόσο λιγότερα θαύματα βλέπουμε. Βέβαια, σε θρησκευτικά sites βλέπω συνεχώς θαύματα, μερικά από αυτά εξαιρετικά εντυπωσιακά, όπως η ίαση ανθρώπων από καρκίνο και άλλα παρόμοια. Δεν θα αναφερθώ στις περιπτώσεις όπου βλέπουμε το πρόσωπο της Παναγίας σε ένα κομμάτι ψημένο ψωμί, το έχω αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο οπότε δεν θα ασχοληθώ ξανά με τα ίδια.

Φτάνοντας λοιπόν στη σημερινή εποχή βλέπουμε μια τρομακτική έλλειψη θαυμάτων ακόμα και από «άγιους ανθρώπους». Όταν βέβαια μιλάω για θαύματα αναφέρομαι σε αυτά τα γεγονότα που είναι ξεκάθαρο πως έχει πραγματικά επέλθει κάποια σημαντική αλλαγή η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί από την επιστήμη. Για παράδειγμα, η προσωρινή ανάνηψη από τον καρκίνο είναι συνηθισμένο φαινόμενο μιας και αρκετοί άνθρωποι περνάν περιόδους όπου ο καρκίνος δείχνει να υποχωρεί, πριν επιστρέψει.

390334_10150413108788377_1524208859_n

Ακόμα και σε μέρη όπου τα θαύματα πωλούνται «με το κιλό» όπως στη Λούρδη της Γαλλίας και στην Τήνο, δεν έχουμε δει κανένα πραγματικό θαύμα που να μη μπορεί να εξηγηθεί με κάποιο άλλο τρόπο πέραν του ότι ο θεός αποφάσισε να ακυρώσει τις δικές του επιλογές, να αντιστρέψει τους νόμους της φύσης και να γιατρέψει ένα άτομο, γιατί δεν χωράει αμφισβήτηση πως δεν γιατρεύονται όλοι όσοι πάνε στη Λούρδη ή μπουσουλάνε στη Τήνο. Οπότε και ο θεός κάνει επιλογές βάση κάποιων άγνωστων σε εμένα κριτηρίων.

Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε πως η επιστήμη δεν μπορεί να καταλάβει τα πάντα και πως κάποια θαύματα μας «ξεφεύγουν», υπάρχει μια απλή λύση που ο θεός βέβαια γνωρίζει μιας και είναι παντογνώστης, και η οποία θα έσβηνε οποιαδήποτε αμφιβολία μιας και δια παντός! Να ξαναμεγαλώσει ένα κομμένο μέλος! Ένας άνθρωπος που του λείπει το χέρι, ή το πόδι ή οτιδήποτε άλλο, να το ξαναποκτήσει. Αυτό θα ήταν τρανή απόδειξη μιας και η επιστήμη δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο μέχρι σήμερα.

555749_10151149075243377_715969390_n

Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Καταλαβαίνω το ότι ο θεός δεν θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης προκειμένου να ικανοποιήσω εγώ την περιέργειά μου. Οπότε έχω ακόμα μία πρόταση: να σταματήσει τον περιττό πόνο. Για πιο πράγμα μιλάω; Να σας πω.

Ο θεός, εδώ και χιλιάδες χρόνια, φροντίζει να υποφέρουν πλάσματα που δεν έχουν αμαρτήσει όπως τα παιδιά και τα ζώα. Ας μη σταθώ στα ζώα σε αυτό το άρθρο, ας δούμε τα παιδιά.

Χιλιάδες μικρά παιδιά πάσχουν από παιδικό καρκίνο και άλλες φριχτές αρρώστιες αλλά όταν αυτά ή οι απελπισμένοι γονείς τους προσεύχονται και παρακαλούν να γλυτώσουν από αυτό το μαρτύριο, ο θεός κάνει πως δεν ακούει.

Ο θεός επίσης δεν ακούει όταν μεγάλες φυσικές καταστροφές, που ο ίδιος έχει προκαλέσει μιας και προφανώς τίποτα δεν γίνεται χωρίς την άδεια του, σκοτώνουν μικρά και μεγάλα παιδιά αδιακρίτως.

Γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα; Γιατί τα παιδιά που είναι αθώα μιας και μόλις τώρα ξεκίνησαν τη ζωή τους και δεν έχουν προλάβει ούτε να αμαρτήσουν αλλά ούτε και να καταλάβουν τί εστί θεός, Χριστός και όλα τα συναφή, τιμωρούνται;

Μήπως τα βαρύνει το προπατορικό αμάρτημα; Μα πριν δε μου λέγατε πως η ιστορία της Γένεσης είναι μεταφορική και δεν πρέπει να την παίρνουμε της μετρητοίς! Αν βέβαια δεχθούμε, όπως μας λέει η εκκλησία, πως ο Χριστός πέθανε για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας, μεταξύ αυτών και το περιβόητο προπατορικό αμάρτημα (που έγινε όταν η Εύα άκουσε το φίδι να μιλάει και έφαγε το φρούτο της γνώσης που είχε απαγορεύσει ο θεός), τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο Χριστός πέθανε για μια μεταφορά!

Αυτό μπορεί να μην ενοχλεί τους θρησκευόμενους αλλά ολόκληρη η παραπάνω ιστορία εμένα με κάνει να γελάω και να κλαίω ταυτόχρονα.

Πραγματικά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως τα παιδιά υποφέρουν διότι ένα φίδι που μιλάει κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη μιας γυναίκας και την έκανε να φάει ένα φρούτο;

Αλλά αν δεν είναι αυτός ο λόγος, μήπως ο θεός προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα στους υπόλοιπους μέσα από αυτούς τους παιδικούς θανάτους; Τί φριχτή σκέψη! Να πρέπει να πεθάνουν αθώα παιδάκια προκειμένου ο θεός να με πείσει πως δεν πρέπει να κάνω σεξ πριν το γάμο, να φοράω τα καλά μου όταν πηγαίνω στην εκκλησία, ή να πιστεύω στην ύπαρξή του. Θα ήθελα να δω κάποιον που το πιστεύει αυτό να το λέει σε έναν γονιό που κάθετε δίπλα στο νεκροκρέβατο του παιδιού του. Πραγματικά θα ήθελα να το δω. Απίστευτα ανήθικο!

Από την άλλη, η απάντηση «άγνωσται αι βουλαί του κυρίου» δεν με καλύπτει καθόλου. Υποτίθεται μας έδωσε ένα βιβλίο που λέει πως να φερόμαστε στους σκλάβους, από τί κλωστές να είναι φτιαγμένα τα ρούχα μας και ποιόν να βάζουμε στο κρεβάτι μας. Δεν θα μπορούσε να γράψει και μια παράγραφο που να λέει πως «αν κάνεις μαλακίες θα την πληρώσει το παιδί σου»; Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζαμε και δεν θα επικαλούμασταν τη «μυστήρια θέλησή του», ειδικά όταν σε όλα τα άλλα θέματα ισχυριζόμαστε πως ξέρουμε τί θέλει!

Πώς εξηγείται λοιπόν όλος αυτός ο πόνος των αθώων; Αν ο θεός είναι πανάγαθος και παντοδύναμος τότε θα έπρεπε να σταματήσει αυτόν τον ανούσιο πόνο. Αν δεν τον σταματά τότε είτε δεν είναι πανάγαθος, είτε δεν είναι παντοδύναμος, είτε δεν είναι τίποτα από τα δύο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο θεός που μας παρουσιάζουν.

Αλλά για περίμενε! Τελικά έγινε το θαύμα και ένας άνθρωπος απέκτησε ξανά το κομμένο χέρι του. Τρανός ο ύψιστος!

Bionic-Hand-TransplantΟυπς…βιάστηκα λίγο. Το χέρι είναι τεχνητό, θα το προσθέσουν οι γιατροί και το έφτιαξαν επιστήμονες. Μέχρι που θα δίνει και μια μορφή αίσθησης αφής.

Αυτό μάλιστα, είναι ένα θαύμα!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Τα θαύματα και ο παιδικός καρκίνος

 1. helld Φεβρουαρίου 27, 2014 στο 16:16 Reply

  Αγαπητέ μου πρέπει να είσαι καλύτερα πληροφορημένος. Σου διέφυγε η προτροπή του Χριστόδουλου προς τα παιδάκια όταν απευθύνθηκε σε αυτόν ο τηλ. σταθμός ALPHA επί τη ευκαιρία της εκστρατείας για χρηματοδότηση του παιδικού Αντικαρκινικού κέντρου ΕΛΠΙΔΑ. Αναζήτησέ το και να το βάζεις στην προμετωπίδα της σελίδας σου, να το δείχνεις στα παιδιά σου και σε όποιον «χριστιανό» μπορείς

  Μου αρέσει!

  • Theodore Φεβρουαρίου 27, 2014 στο 16:24 Reply

   Δυστυχώς δεν κατάφερα να τις βρω. Αν μπορείς να βοηθήσεις…

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: