Αυθαίρετα συμπεράσματα και UFOs


Ένα ακόμα βίντεο με υποτιθέμενα UFO κάνει τη γύρα του στα Γιουτούμπια. Το UFO αυτό είναι σφαιρικό, μοιάζει να είναι συνδεδεμένο με τον Ήλιο με μια ένωση και ξαφνικά εκτοξεύεται στο διάστημα και εξαφανίζεται.

Ορίστε και το βίντεο.

Τρομακτικό ε; Αν δεχθούμε τις ερμηνείες των διαφόρων τότε έχουμε τα εξής:

  • Ένα διαστημόπλοιο που είναι συνδεδεμένο με τον Ήλιο
  • Μάλλον ανεφοδιάζεται με καύσιμα.
  • Φεύγει από τον ήλιο με την ταχύτητα του φωτός.

Αυτή είναι η ενδιαφέρουσα θεωρία. Ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο πλησιάζει τον ήλιο μας, συνδέεται μαζί του, ανεφοδιάζεται και φεύγει για άλλα μέρη.

Οφείλω να ομολογήσω πως αυτή η ερμηνεία των φωτογραφιών είναι η πιο ρομαντική και μυστηριώδης. Αν συνυπολογίσουμε πως η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτά τα φαινόμενα τότε καταλαβαίνουμε γιατί είναι τόσο δημοφιλείς αυτές οι ερμηνείες.

Πριν δούμε όμως την πραγματική ερμηνεία του φαινόμενου, ας δούμε λιγάκι τη θεωρία του UFO με κριτική σκέψη.

Στο βίντεο, που είναι μια συρραφή φωτογραφιών, φαίνεται αυτό το σφαιρικό αντικείμενο και μιας και το βλέπουμε σε σχέση με τον ήλιο μπορούμε να κάνουμε μια αρκετά καλή υπόθεση για το μέγεθός του. Μοιάζει λοιπόν να είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από τον πλανήτη Γη! Μιλάμε για τεράστιο μέγεθος αντικειμένου το οποίο αν όντως ήταν τόσο κοντά σε εμάς θα έπρεπε να νιώσουμε τη βαρύτητά του, το λιγότερο.

Αλλά δεν είναι μόνο η βαρύτητα του που θα γινόταν αισθητή, θα το βλέπαμε κιόλας! Μιλάμε για τεράστιο αντικείμενο και σαν να μην έφτανε αυτό είναι και τεχνητό αντικείμενο!

Ας δούμε λοιπόν που μας οδηγεί αυτή η θεωρία και σε τι συμπεράσματα μπορούμε να καταλήξουμε:

  • Μια εξωγήινη φυλή έχει τεχνολογία που της επιτρέπει να συνδέει τα διαστημόπλοιά της απ’ ευθείας με τον ήλιο
  • Τραβάει ενέργεια από τον ήλιο μέσω αυτής της σύνδεσης.
  • Αυτή η σύνδεση είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά
  • Τα διαστημόπλοια που φτιάχνουν είναι μεγαλύτερα από πλανήτες.
  • Τα τεράστια αυτά διαστημόπλοια μπορούν να επιταχύνουν σε τρομακτικές ταχύτητες παρά το μέγεθός τους.

Παράλληλα υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση η οποία λέει πως πρόκειται για μια προεξοχή, ένα χαρακτηριστικό που περιέχει ψυχρότερο και πυκνότερο πλάσμα από την κορώνα που το περιβάλει που έχει θερμοκρασία 3,5 εκατομμύρια βαθμούς F.

Τί είναι λοιπόν πιο πιθανό; Να υπάρχει ένα διαστημόπλοιο με όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω, ή μια προεξοχή πλάσματος στον ήλιο;

Το έχω ξαναπεί, όσο πιο πολύπλοκη γίνεται η εξήγηση που δίνουμε σε ένα φαινόμενο τόσο πιο απίθανη γίνεται. Να το δούμε αυτό στην πράξη;

Συμφωνώ με αυτούς που λένε πως υπάρχει εξωγήινη ζωή στο σύμπαν. Το δέχομαι και ξεκινάω με πιθανότητα 100% πως υπάρχει ζωή.

Όταν υποθέτουμε πως η ζωή αυτή έχει αναπτύξει πολιτισμό και δεν είναι μικρόβια ή απλές μορφές ζωής, τότε οι πιθανότητες μειώνονται. Αν υποθέσουμε πως η ζωή αυτή είναι τόσο ανεπτυγμένη ώστε να κάνει διαπλανητικά ταξίδια τότε οι πιθανότητες μειώνονται ακόμα περισσότερο. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός διαστημόπλοιου με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω παραπάνω, τότε οι πιθανότητες να συμβαίνει αυτό μειώνονται δραματικά.

Είμαι ο πρώτος που θα χαιρόταν να έβλεπε αποδείξεις για εξωγήινη ζωή. Πραγματικά θα κατουριόμουν πάνω μου. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν προκύψει ξεκάθαρες αποδείξεις. Είναι λοιπόν καλύτερα να σκεφτόμαστε κριτικά και να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα που είναι εξαιρετικά απίθανα.

Πηγή

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: