Τρομοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και το μεγαλείο του παραλογισμού!


Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα με τους 4 συλληφθέντες στο Βελβεντό και απορώ.

Απορώ με τα σχόλια των ανθρώπων που γνωρίζω και ξέρω πως έχουν μυαλό. Απορώ με τη διάθεση των Ελλήνων να βλέπουν παντού επαναστάτες. Απορώ με τα λάθη της ΕΛΑΣ.

Δεν απορώ με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες.

Εμένα όμως μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα ψύχραιμα και ήρεμα πριν αρχίσω να χρεώνω λάθη και ευθύνες. Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ως εξής:

  • Στο Βελβεντό έγιναν ταυτόχρονα δύο ληστείες, σε τράπεζα και στο ΤΤ.
  • Στις ληστείες συμμετείχαν 8 συνολικά άτομα.
  • Μόλις τελείωσαν οι ληστείες οι ληστές έφυγαν με δύο αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε μεγαλύτερο τύπου κλούβα.
  • Στο δρόμο σταμάτησαν έναν οδηγό, τον πήραν όμηρο και μερικοί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και έφυγαν προς άλλη κατεύθυνση.
  • Η αστυνομία εντόπισε την κλούβα, την καταδίωξε και τη σταμάτησε.
  • Αργότερα η αστυνομία εντόπισε αυτοκίνητο που ήταν βαμμένο σαν νοσοκομειακό και στο οποίο επέβαινε συνεργός των ληστών. Μόλις τους είδε έφυγε, τον καταδίωξαν και τον σταμάτησαν.
  • Και οι ληστές από την κλούβα, και ο συνεργός τους, εκτός του ότι αντιστάθηκαν, βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητα με βαρύ οπλισμό.
  • Συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο κρατητήριο.

Κάπου μεταξύ των παραπάνω γεγονότων έπεσε ξύλο. Η αστυνομία χτύπησε τους ληστές είτε κατά τη σύλληψη, όπως λένε, είτε αργότερα.

Δεν θα κάνω τον υπερασπιστή της Αστυνομίας. Έχει κάνει από μικρά μέχρι τραγικά λάθη πολλές φορές και καταλαβαίνω τον κόσμο που δεν της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Είμαι επίσης σίγουρος πως πολλές φορές έχουν ειπωθεί ψέματα τα οποία είτε έχουν αποκαλυφθεί είτε όχι. Η άποψή μου είναι πως οι έχοντες τη δύναμη έχουν και ανθρώπινα ελαττώματα και πολλοί από αυτούς θα εκμεταλλευτούν αυτή τη δύναμη. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά και συνεχώς.

Από τον έλεγχο όμως μέχρι την καταδίκη για το παραμικρό, υπάρχει μεγάλη απόσταση! Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί καθάρματα και δεν είναι όλοι οι ληστές επαναστάτες.

Αν η αστυνομία δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ληστών με μώλωπες ουδείς θα ασχολούνταν. Η αστυνομία βέβαια αυτό το ξέρει αλλά όφειλε να δώσει τις φωτογραφίες αυτές προκειμένου να μαζέψει περισσότερα στοιχεία, όπως και έγινε. Κάποιος αναγνώρισε έναν από τους ληστές και τον τοποθέτησε κοντά στο σπίτι όπου βρέθηκαν στοιχεία που τους συνδέουν με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Συνεπώς δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς ληστές αλλά με τρομοκράτες. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Οι τρομοκράτες χρηματοδοτούν την καταστροφή της οικονομίας με ληστείες κατά των κακών τραπεζών. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ασφαλισμένα τα χρήματα και αν οι τράπεζες (που είναι η πηγή όλων των κακών και ελέγχονται από τους Ιλουμινάτι και άλλα σκοτεινά κέντρα) δεν χάσουν δεκάρα. Τα χρήματα δεν γεννιούνται από το πουθενά και κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Σε αυτή τη περίπτωση είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες που καλούνται να μπαλώσουν την τρύπα. Οι εταιρίες αυτές λοιπόν θα ανεβάσουν τα ασφάλιστρα στις τράπεζες και αυτές θα έχουν λιγότερα κέρδη. Θα μου πείτε και τί έγινε; Με τόσα κέρδη που έχουν ας μείνουν με λιγότερα. Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω πόσοι από εσάς έχετε τραπεζικές μετοχές και ελπίζετε σε μέρισμα ή στο να τις πουλήσετε με κέρδος. Γιατί αν δεν σας ενοχλεί που τα κέρδη της τράπεζας μειώνονται τότε δεν πρέπει να σας ενοχλεί που τα δικά σας κέρδη μειώνονται.

Αλλά έχω φύγει από το θέμα.

Οι ληστές κακοποιήθηκαν. Δεν ξέρω εσάς αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ λογικό, ως ένα βαθμό να χρησιμοποίησαν βία οι αστυνομικοί. Έχουν μπροστά τους άτομα οπλισμένα με βαριά όπλα, τα οποία κυνηγούν εδώ και ώρα, τα οποία αντιστέκονται, τα οποία έχουν ήδη κάνει μια ένοπλη ληστεία, τα οποία έχουν πάρει όμηρο. Το μόνο που δεν έχουν κάνει είναι να πάρουν ζωή ακόμα.

Τί πρέπει λοιπόν να κάνουν οι αστυνομικοί; Να τους παρακαλέσουν ευγενικά; Τί προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; «Σας παρακαλώ παλικάρια, αφήστε τα όπλα κάτω και ελάτε να πάμε μια βόλτα στο τμήμα να μας εξηγήσετε πως έγινε η παρεξήγηση και να καταλάβουμε γιατί σας κυνηγάμε άδικα και άσκοπα τόση ώρα». Έλεος! Αυτή δεν είναι λογική.

Αν το ξύλο έπεσε μετά τη σύλληψη τότε προφανώς είναι λάθος και θα πρέπει να ερευνηθεί και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Έχουμε όμως την τάση να θεωρούμε τους ληστές ήρωες επειδή έχουν μαυρισμένο μάτι. Αυτό είναι απίστευτο. Αν είχαν σκοτώσει τον όμηρο τότε όλοι θα λέγαμε πως η αστυνομία είναι άχρηστη και δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Με άλλα λόγια, η αστυνομία χάνει ότι και αν γίνει! Δεν μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος σκέψης μας. Δεν είναι λογικό.

Αν θες να ισχύει το «ένοχος μέχρι αποδείξεως τους εναντίου» για τους ληστές, όπως είναι το σωστό, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την αστυνομία.

Ναι η αστυνομία έχει λερωμένη τη φωλιά της και έχει κάνει λάθη. Αλλά μήπως οι ληστές/τρομοκράτες είναι καλά παιδιά και έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους; Αν θέλουμε να τους τσουβαλιάσουμε όλους τότε πρέπει να τσουβαλιάζουμε δίκαια. Ή όλοι είναι βρώμικοι ή όλοι καθαροί ή για όλους έχουμε αμφιβολίες μέχρι να κριθούν στο δικαστήριο. Όταν κάνουμε εξαιρέσεις είμαστε άδικοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έρχεται και χάνει το δάσος βλέποντας το δέντρο. Ρωτάει «γιατί χτυπήσατε τα παιδιά;» αλλά ξεχνάει πως τα παιδιά ήταν οπλισμένα σαν αστακοί, είχαν όμηρο και ήταν μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Αν είναι να πάρει θέση κατά της αστυνομικής βίας τότε να πάρει θέση και κατά της τρομοκρατικής βίας. Δεν έχουν άδικο να τον κατηγορούν πως η συμπεριφορά του αναφορικά με τη τρομοκρατία είναι στην καλύτερη επιεικής.

Είμαι ο πρώτος που λέει πως όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί πως δεν είναι σε ένα δικαστήριο. Αλλά οι συγκεκριμένοι ληστές/τρομοκράτες βάζω στοίχημα πως δεν θα ισχυριστούν πως είναι αθώοι για τη ληστεία. Θα ακολουθήσουν άλλη τακτική υπεράσπισης και θα επικαλεστούν, όπως ήδη έχουν κάνει, πως είναι επαναστάτες και κάνουν δίκαιο πόλεμο. Άρα δεν θα ελπίζουν να τη γλυτώσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αμφιβολίες για την ενοχή κάποιου είναι πολλές. Εδώ δεν νομίζω πως υπάρχουν. Τολμώ να πω πως είναι ξεκάθαρο το θέμα.

Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με το αν τους μαύρισαν το μάτι και χρησιμοποίησαν photoshop, θα έπρεπε να δώσουμε συγχαρητήρια που τους έπιασαν αμέσως, που τους έβγαλαν από τους δρόμους και που το έκαναν χωρίς να χαθεί ζωή. Μην ξεχνάμε, ότι στην προκήρυξη για τη βόμβα στο Mall έγραψαν πως η αστυνομία χειρίστηκε το θέμα λάθος και εξαιτίας της θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα. Λες και η αστυνομία έβαλε τη βόμβα! Μιλάμε για μεγαλείο παραλογισμού!

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: