Βόλος – Πήλιο – Βόλος, μια καταπληκτική διαδρομή για τρέξιμο!


Εδώ και μέρες η γυναίκα μου με πιλατεύει: Πάμε να φύγουμε για λίγες μέρες, πάμε κάπου να αλλάξουμε παραστάσεις.

“Πού να πάμε” έλεγα, ” τα ξενοδοχεία θέλουν λεφτά” και αυτό βέβαια είναι αλήθεια γιατί εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα και αυτό είναι η αλήθεια. Τότε η γυναίκα μου, αφού συμφώνησε μαζί μου, όπως οφείλει να κάνει κάθε σύζυγος, σκέφτηκε μήπως θέλαμε να επισκεφτούμε τη ξαδέρφη της στο Βόλο. Η Σοφία και ο Διαμαντής μας έχουν μόνιμη ανοιχτή πρόσκληση και όταν τους πήρε τηλέφωνο είπαν αμέσως ναι.

Η Σοφία και ο Διαμαντής είναι εξαιρετικό ζευγάρι. Ευγενικοί, καλοί και έξυπνοι και τα τρία παιδιά τους, που είναι και τα τρία επτά χρονών, είναι γλυκύτατα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τί σκεφτόντουσαν όταν μας καλούσαν. Φαίνεται πως δεν ήξεραν το λάθος που έκαναν.

Εγώ είμαι περιπετειώδης τύπος. Τρελαίνομαι να πηγαίνω εκδρομές να ανεβαίνω βουνά, να κατεβαίνω λαγκάδια, αρκεί στην περιπέτεια αυτή να έρθει μαζί μου και ο καναπές μου, το laptop μου, οι Pepsi μου και να έχει room service. Αλλιώς δεν είμαι πολύ θετικός.

Αλλά ήταν προφανές πως η σύζυγος χρειαζόταν την αλλαγή, ήξερα πως τη χρειάζομαι και εγώ και έτσι είπαμε να πάρουμε και τη πεθερά μου μιας και είναι δικοί της συγγενείς και χρειάζεται και αυτή την αλλαγή. Τώρα που το σκέφτομαι αν έκαναν την αλλαγή η σύζυγος και η μητέρα της με τα παιδιά, η δική μου αλλαγή θα συμπεριλάμβανε τον καναπέ, το laptop και πολλά άλλα σπιτικά παιχνίδια. Αλλά έπρεπε να συνοδέψω την οικογένεια και έτσι έκανα. Πήρα και τα πέδιλα του σκι για την περίπτωση που θα πάμε στο χιονοδρομικό και θα έχει καλές συνθήκες (λιακάδα, 0 βαθμούς, άπνοια, το πολύ 50 άτομα ακόμα και από αυτά τα 45 να είναι γυναίκες από 19-19,5 ετών).

Η διαδρομή ήταν όπως τη περίμενα. Τα παιδιά και εγώ ζεσταινόμασταν, η σύζυγος κρύωνε και ήθελε τη θέρμανση. Στη μισή διαδρομή έβρεχε συνέχεια αλλά η πεθερά μου δεν το είπε στην αδερφή της στο τηλέφωνο όταν της ανέφερε πως πάμε “με την ησυχία μας.” Στην άλλη μισή οδήγησε η σύζυγος γιατί εγώ πιάνομαι εύκολα μιας και έχω συνηθίσει στη μηχανή και όχι στο αυτοκίνητο. Η πεθερά μου το αγνόησε αυτό και υπέθεσε λανθασμένα πως είναι θέμα ηλικίας. Αν είναι δυνατόν!

Όταν φτάσαμε μας υποδέχτηκε ο Διαμαντής και η Σοφία με τα τρία παιδιά τους και καθίσαμε να ξεκουραστούμε και να φάμε. Από εκείνη την ώρα ήθελα να πάω για τρέξιμο. Λίγο το πολύ καθισιό στο αυτοκίνητο, λίγο το ότι έχω αγώνα 20χλμ το Μάρτιο και δεν έχω κάνει σοβαρή προπόνηση με οδήγησαν στην απόφαση να φάω μια μακαρονάδα, να περιμένω καμιά ώρα και να φύγω. Μου έδωσαν και μια σοκολάτα και ένιωθα έτοιμος.

“Θα ακολουθήσεις το δρόμο εδώ, μπροστά από το σπίτι, μια ευθεία συνέχεια και θα βγεις σε μια εκκλησία. Αυτή είναι περίπου στα 5χλμ πήγαινε – έλα” μου είπε ο Διαμαντής. Καλή ιδέα γιατί ο Βόλος είναι στους πρόποδες του Πηλίου και γεμάτος ανηφόρες, ενώ η διαδρομή που μου πρότεινε ήταν αρκετά επίπεδη.

Ξεκίνησα λοιπόν στις 5μμ με θερμοκρασία περίπου 14 βαθμούς και μια όμορφη λιακάδα. Νομίζω πως εκτός του σωστού συγχρονισμού του φαγητού σε σχέση με την έναρξη του δρόμου, ένα από αυτά που βοήθησε και το διασκέδασα ήταν το ότι επέλεξα να ακούσω μουσική και όχι το βιβλίο μου. Αν και μου αρέσει πολύ το βιβλίο του Bart Ehrman, νομίζω πως οι Metallica ως πρώτο τραγούδι προσφέρουν ένα “επιπλέον νεύρο” στα πόδια.

Όλα καλά μέχρι το πρώτο χιλιόμετρο, ο Διαμαντής είχε δίκιο, λίγα αυτοκίνητα, λίγοι άνθρωποι, πολλά δέντρα. Αλλά που μου είπε να πάω; Αριστερά ή δεξιά στο ρέμα; Πάω δεξιά και βγαίνω στον περιφερειακό του Βόλου. Ααααα, όχι εδώ, φασαρία, αυτοκίνητα, καυσαέρια. Ένα μηχανάκι βγαίνει από ένα στενό και η κοπελιά που κάθεται συνεπιβάτης με κοιτάζει με περίεργο βλέμμα. Ίσως να μην της αρέσει η μπλε μεταλλική βερμούδα μου. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν γούστο.

Αποφασίζω να ανέβω αυτό το δρομάκι και σύντομα προσπερνώ μια παρέα που είναι ντυμένοι με σκούφους, μπουφάν και κασκόλ και με κοιτάζουν και γελάν. Ουφ, εσείς είσαστε 70 και εγώ 25!

Ανηφοριά δίπλα σε ένα ρέμα, σκυλιά με υποδέχονται σε κάθε αυλή που περνάω. Πολύ ανηφοριά, λες να φταίει πως μπροστά μου είναι το βουνό; Τί κάνω εδώ; Αλλά συνεχίζω. Ο αέρας καθαρός, η φύση γύρω μου… Βγαίνω στον κεντρικό δρόμο και φτάνω στο χωριό Άλλη Μεριά. Δεν πάω πιο πάνω, ανεβαίνω εδώ και ώρα, ο ρυθμός μου έχει πέσει και οι οδηγοί που με προσπερνάνε με κοιτάζουν με περίεργο ύφος. Στην κάθοδο αλλάζω δρόμο και βλέπω απέναντι στη πλαγιά ένα χωματόδρομο. Εκεί θα πάω! 2 λεπτά αργότερα βρήκα ένα γεφυράκι και το περνάω για να βγω μέσα στο δάσος σε ένα στενό χωματόδρομο.

Εδώ το τοπίο αλλάζει. Δέντρα αριστερά, δέντρα και μελίσσια δεξιά. Ανηφορίζει ακόμα αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Νιώθω σαν να ξεκίνησα μόλις να τρέχω! Τότε μπαίνει αυτό το τραγούδι. Πόσο ντρέπομαι που μου αρέσει ακόμα. Έτσι καταρρέουν τα heavy metal προσωπεία!

Αλλά εγώ δεν “περίμενα κανένα ήρωα”. Άλογα! Μπροστά μου είναι δύο άλογα που βοσκάνε! Με κοιτάζουν με πλάγιο βλέμμα και δείχνουν ελαφρώς ανήσυχα. Αυτή η βερμούδα δεν αρέσει σε κανέναν.

Η Bonnie Tyler φεύγει, ο Chris Cornell έρχεται και τραγουδάω μαζί του με ότι ανάσα έχω:

I’ve seen angels fall from blinding heights

But you yourself are nothing so divine

Just next in line

Τα άλογα πέρασαν και έφυγαν, ο δρόμος μου γεμάτος μελίσσια, τα πόδια μου να σηκώνουν σκόνη στο χωματόδρομο και σταθερά να ανεβαίνω.

Φτάνω αισίως τα 4 χιλιόμετρα και δεν έχω ιδέα που βρίσκομαι αλλά η θέα είναι μοναδική!

IMG_1619

Ο Βόλος από κάτω, το Πήλιο από πάνω και εγώ στη μέση να ιδρώνω αποβάλλοντας όλες τις καθημερινές βλακείες από πάνω μου χωρίς να ξέρω που βρίσκομαι.

Ώρα για Old Time Rock ‘n’ Roll!

Δεν ξέρω τί νομίζετε αλλά ο Tom Cruise δεν ήρθε στο μυαλό μου καθόλου.

Η ώρα της επιστροφής. Ο ήλιος έχει πέσει, το κρύο δυναμώνει μαζί με τον αέρα και εγώ είμαι ιδρωμένος και 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι των φίλων. Να μην πω για τη κατηφόρα που ποτέ δεν μου άρεσε γιατί ταλαιπωρεί τα γόνατά μου. Είμαι σε υψόμετρο 149 μέτρων μισή ώρα αφού ξεκίνησα και νιώθω φρέσκος και έτοιμος για πολλά χιλιόμετρα ακόμα!

Enter «Enter Sandman»

Με τέτοια τραγούδια πως να μη νιώθω σαν να θέλω να τρέξω πιο γρήγορα! Αλλά η κάθοδος είναι μια πραγματικότητα και το σημαντικότερο είναι πως πρέπει να βρω το δρόμο να γυρίσω γιατί δεν είμαι σε γνώριμο σημείο. Μάλλον πρέπει να πάω αριστερά. Βρίσκω ένα μικρό δρόμο και έφυγα.

Blondie – Call me.

Οφείλω να ομολογήσω πως αυτό το playlist είναι λίγο «ανάμικτο» αλλά τη δουλειά του τη κάνει.

Αν κρίνω από αυτό που βλέπω μπροστά μου μάλλον βρήκα το δρόμο μου.

IMG_1622

Να και ο Άλεξ στα 5,90χλμ!

Γνώριμοι δρόμοι πλέον και τα χιλιόμετρα λιγοστεύουν. Ήλιο δεν έχει καθόλου, ο αέρας ξουρίζει το ελαφρώς καραφλό κεφάλι μου που στάζει από ιδρώτα και να που βγαίνουν τα αστέρια πάνω από το Πήλιο.

IMG_1624

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω πιο ταιριαστό τραγούδι!

Στρίβω σε άγνωστο δρόμο εκτός πορείας για να κάνω μερικά χιλιόμετρα παραπάνω και ένα σκυλί με συνοδεύει για αρκετά μέτρα μέσα από το φράχτη του σπιτιού του. Γαβγίζει συνεχώς και υποθέτω πως μου λέει “μη τολμήσεις να κατουρήσεις σε αυτές τις γωνίες, μη τολμήσεις είναι δικές μου”. Δικές σου φίλε, εγώ σήμερα τρέχω και είμαι έτοιμος για άλλα 8 χιλιόμετρα.

Τελευταία στροφή και μπαίνει κάτι πιο γρήγορο για να ξυπνήσουμε λίγο. Χωρίς αμφιβολία σήμερα νιώθω πως τα μισά μου χρόνια έχουν πέσει από τη πλάτη μου και είμαι πάλι 30 χρονών  😉

Ένας δρόμος έχει μείνει, 500 μέτρα και ο αέρας λυσσομανάει και νιώθω τη (μικρή) καράφλα μου επικίνδυνα κρύα. Τότε μπαίνει αυτό το τραγούδι και όποιος μου πει πως η κιθάρα του δεν σε συνεπαίρνει τότε δεν έχει rock στο αίμα του.

Ξεσπάω σε ένα sprint σαν να με κυνηγά κάποιος και προσπερνάω μια κατατρομαγμένη κοπελιά που θα είδε τον ξεβράκωτο με τα καλώδια στα αυτιά να τρέχει σαν τρελός και, όταν πέρασα, σίγουρα θα ευχαρίστησε την τύχη της!

Φτάνω στη πόρτα του σπιτιού και είναι κλειδωμένη! Μια ώρα έλειψα και αμέσως κλείδωσαν Να το πάρω σαν μήνυμα;

Αυτή είναι η διαδρομή.

ΥΓ: Μπορώ να τρέξω άλλα 8χλμ για πλάκα!

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: