Συννεφούλα, συννεφάκι και αεροψεκασμοί (chemtrails)


Παρακολουθώ τους συνωμοτικούς κύκλους του διαδικτύου εδώ και αρκετά χρόνια. Παρόλο που διάφοροι μου λένε να μη χάνω το χρόνο μου, εγώ το διασκεδάζω μιας και βλέπω μέχρι που είμαστε ικανοί να φτάσουμε όταν δεν χρησιμοποιούμε τη λογική μας αλλά μόνο τη φαντασία μας.

Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα είναι αυτό των αεροψεκασμών το οποίο έχω αναλύσει εδώ. Η αλήθεια είναι πως όσο και αν φωνάζουν οι θιασώτες αυτής της συνωμοσίας δεν αλλάζει κάτι. Μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια καταστροφής ή σωτηρίας (ανάλογα ποιον ακούς) του ανθρώπου. Όλα όσα λένε είναι αναμάσημα των ίδιων αίολων επιχειρημάτων.

Μου κάνει εντύπωση το ότι αρνούνται να δουν τι λέει η επιστήμη για το θέμα, εκτός και αν αυτό που λέει η επιστήμη ταιριάζει με την κοσμοθεωρία τους. Τότε η επιστήμη “έχει ανοίξει τα μάτια της στο έγκλημα”, ενώ αν διαφωνεί τότε “είναι μέρος της συνωμοσίας”.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα σύννεφα, αν το πιστεύετε. Οι φίλοι που πιστεύουν στη συνωμοσία των αεροψεκασμών κοιτάζουν, όπως είναι φυσικό, συνεχώς τον ουρανό και παρατηρούν τους σχηματισμούς των σύννεφων. Όταν βλέπουν κάτι που είναι περίεργο τότε καταλήγουν χαλαρά στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αποτέλεσμα των αεροψεκασμών, ή του HAARP, ή και των δύο μαζί, γιατί ως γνωστό, όλες οι “καλές” συνωμοσίες συνδέονται μεταξύ τους με αόρατα νήματα (εγώ δεν τα βλέπω γιατί είμαι παρωπιδιστής, όπως με έχουν αποκαλέσει πολλές φορές) αλλά ο στόχος παραμένει κοινός. ΜΗ με ρωτάτε ποιός είναι, ακόμα δεν είμαι σίγουρος, οι ίδιοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους.

Τα σύννεφα όμως είναι περίεργα από τη φύση τους. Τα βλέπουμε σε χιλιάδες σχήματα, άπειρα χρώματα, σε διάφορα ύψη, πυκνότητες, μήκη και πλάτη. Η επιστήμη όμως έχει δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν για να δημιουργηθούν οι διάφοροι σχηματισμοί και μυστικά δεν υπάρχουν.

Μετεωρολόγος δεν είμαι. Δεν χρειάστηκα όμως πολλή έρευνα για να βρω πως δημιουργούνται οι πιο ενδιαφέροντες σχηματισμοί και αυτό θα είναι το σημερινό μας θέμα. Συγχωρέστε τυχόν αστοχίες στη μετάφραση των όρων, δεν είναι ότι πιο εύκολο. Όποιος δει λάθος παρακαλώ να με ενημερώσει.

Cirrus Clouds (Θύσανοι)

Αυτό το είδος σύννεφου είναι πολύ λεπτό και αραιό. Δημιουργείται συνήθως πάνω από τα 18.000 πόδια όταν οι υδρατμοί παγώνουν και εναποτίθενται σαν σύννεφο. Τα Cirrus συνήθως είναι οι προάγγελοι ενός θερμού μετώπου και ζεσταίνουν πιο πολύ από ότι κρυώνουν την ατμόσφαιρα. Δηλαδή αυτά τα σύννεφα επιτρέπουν στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει αλλά δεν επιτρέπουν στην ανακλώμενη ακτινοβολία από τη γη να διαφύγει στο διάστημα. Πολύ συχνά τα contrails των αεροπλάνων απλώνονται και γίνονται τέτοια σύννεφα.

Cirrus clouds

Cirrus clouds

Cirrus clouds and contrails

Cirrus clouds and contrails! OMG!!

Cirrus clouds

Cirrus clouds

Altocumulus clouds (υψισωρείτης)

Αυτά τα σύννεφα δημιουργούνται σε ύψη από 6.500 έως 20.000 πόδια. Τα Altocumulus δημιουργούνται εξαιτίας της μεταφοράς αέρα σε ένα υψηλότερο στρώμα το οποίο μπορεί να προκύψει από την άνοδο του αέρα μπροστά από ένα ψυχρό μέτωπο. Συνήθως αυτά τα σύννεφα τα ακολουθεί βροχή ή καταιγίδα.

1815511u Altocumulus undulatus cloud 2

Μια άλλη μορφή αυτών των νεφώσεων είναι τα Altocumulus lenticularis, ή αλλιώς Lenticular clouds.

Lenticular clouds (φακοειδή νέφη)

Εμφανίζονται από 20.000 έως 40.000 πόδια ύψος. Δημιουργούνται ως εξής: όταν υγρός αέρας περνάει πάνω από ένα βουνό ή οροσειρά, μια σειρά από στάσιμα κύματα μπορεί να δημιουργηθούν στη μεριά του κατωφερή αέρα. Εάν η θερμοκρασία στην κορυφή των κυμάτων πέσει κοντά ή κάτω από την θερμοκρασία δρόσου, η υγρασία του αέρα συμπυκνώνεται και δημιουργούνται φακοειδή σύννεφα. Καθώς ο αέρας κινείται ξανά μέσα στο κύμα, το σύννεφο εξατμίζεται. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μια μακριά σειρά μπορεί να σχηματιστεί στις κορυφές συνεχομένων κυμάτων δημιουργώντας ένα σχηματισμό γνωστό ως σύννεφο-κύμα (wave cloud). Αυτό το σύστημα δημιουργεί έντονη κάθετη κίνηση αέρα και έτσι αρκετό νερό μπορεί να συμπυκνωθεί και να σχηματιστεί υετός (βροχή, χιονόνερο ή πτώση υγρού σε οποιαδήποτε μορφή στο έδαφος).

Lenticular cloud over Mount Fuji

Lenticular cloud over Mount Fuji

Lenticular cloud - UFO

Lenticular cloud – UFO

Lenticular UFO 2

Lenticular UFO 2

Lenticular Nat Geo

Lenticular Nat Geo

300px-Saucer_cloud_over_Campbell_Mesa,_AZ

Nacreous clouds (Μαργαρώδη νέφη)

Εμφανίζονται μόνο στις πολικές περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι κάτω από -73 βαθμούς Κελσίου. Λόγο του μεγάλου υψομέτρου τους (82.000 πόδια, 25χλμ) και της καμπυλότητας της γης αντανακλούν δυνατά το φως του ήλιου όταν αυτός έχει πέσει κάτω από τον ορίζοντα. Για αυτό το λόγο λέγονται και Noctilucent δηλαδή αυτά που φωτίζουν τη νύχτα. Εκτός από το δυνατό φωτισμό τους πολλές φορές ιριδίζουν έντονα.

Nacreous cloud Nacreous-1 Nacreous-2 Nacreous-3

Nacreous

Αυτοί που πιστεύουν στη συνομωσία των αεροψεκασμών, σύμφωνα με την οποία αυτοί οι σχηματισμοί (με εξαίρεση τα Lenticular τα οποία ανήκουν σε άλλη συνωμοσία) είναι προϊόν ανθρώπινο, εκτός της έλλειψης γνώσεων, μας δείχνουν και μια έλλειψη διάθεσης να μάθουν περισσότερα. Δεν είναι δύσκολο να βρεις αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο και να μάθεις πως δημιουργείται το κάθε σύννεφο. Εφόσον η επιστήμη έχει εξηγήσει τη δημιουργία τους δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως είναι προϊόν κάποιας σκοτεινής ομάδας που προσπαθεί να μας σκοτώσει όλους. Αλλά ξεχνάω, εγώ είμαι παρωπιδιστής, έχω κλειστό μυαλό και δεν βλέπω τα οφθαλμοφανή. Τί να κάνουμε, κανείς δεν είναι τέλειος.

Με αυτά τα υπέροχα και εξαιρετικά σπάνια σύννεφα σας αφήνω. Αυτό το άρθρο ήταν ένα από τα δυσκολότερα αλλά και πιο απολαυστικά. Ελπίζω και εσείς να απολαύσατε τις φωτογραφίες αυτές και να θαυμάσατε την απίστευτη ομορφιά της φύσης μέσα στην οποία ζούμε. Ας μη χαλάμε αυτή τη μαγεία με ανυπόστατες συνομωσίες. Κρίμα είναι.

Πηγές

http://en.wikipedia.org/wiki/Altocumulus_cloud

http://ww2010.atmos.uiuc.edu/(Gh)/guides/mtr/cld/cldtyp/mdl/altcu.rxml

http://usatoday30.usatoday.com/weather/wcirrus.htm

http://www.atmosphere.mpg.de/enid/Information_2/Cirrus_clouds_5sw.html

http://www.atoptics.co.uk/highsky/nlc1.htm

http://www.atoptics.co.uk/highsky/nacr1.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Lenticular_cloud

http://meteovolos.gr/lexiko.htm

Γενική κλιματολογία, Ιωάννου Δ. Ζαμπάκα, 1992

Atmosphere, Weather & Climate, Roger G. Barry, Richard J. Chorley

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Συννεφούλα, συννεφάκι και αεροψεκασμοί (chemtrails)

  1. […] για το θέμα των Chemtrails και άρθρα μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και […]

    Μου αρέσει!

  2. […] Δεν θα αναλύσω το θέμα ξανά, το έχω κάνει εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Το έχω κάνει σε τέτοιο βαθμό που νομίζω […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: