Τα ιπτάμενα ραβδιά (Rods)


Δυστυχώς εδώ η μετάφραση της λέξης “Rod” που βλέπετε στον τίτλο, δεν νομίζω πως περιγράφει πραγματικά αυτό που λέει η λέξη. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μερικά χρόνια πριν, ο Χοσέ Εσκαμίλια, προσπαθούσε να κινηματογραφήσει ΑΤΙΑ (!) και, όταν είδε το βίντεο, και ανακάλυψε πως δεν είχε βρει ούτε ένα ιπτάμενο δίσκο, αντιλήφθηκε πως μπορούσε να δει κάποια περίεργα πράγματα να πετάνε μπροστά στη κάμερά του! Επρόκειτο για μακρόστενα πλάσματα που πετούσαν πολύ γρήγορα και δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι. Μόνο η βιντεοκάμερα μπορούσε να τα πιάσει. Έμοιαζαν πολύ με ιπτάμενα ραβδιά, εξ’ου και η λέξη “rods”.A Flying Rod

Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι είναι αυτά τα πράγματα (αλλά προφανώς δεν ρώτησαν ένα φωτογράφο ή camera man) και έτσι κατέληξαν για άλλη μια φορά στο εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα πως πρόκειται είτε για άγνωστα αόρατα έντομα μήκους μέχρι και 1 μέτρο, ή εξωγήινα πλάσματα. Τί πιο λογικό;

Δεν θα σας κουράσω με βίντεο που δείχνουν τα πλάσματα και έχουν μυστηριώδες soundtrack. Θα βάλω ένα βίντεο στο τέλος στο οποίο θα εξηγείται τι είναι και γιατί εμφανίζονται όπως εμφανίζονται αυτά τα «πλάσματα». Θα σας αφαιρέσω και την αγωνία λέγοντας πως δεν είναι παρά έντομα που εμφανίζονται έτσι στη κάμερα εξαιτίας ενός φαινομένου που θα περιγράψω παρακάτω.

Αλλά οποιοσδήποτε πιστεύει πως αυτά τα πλάσματα είναι πραγματικά θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Αν είναι αόρατα στο μάτι τότε γιατί οι κάμερες, που είναι φτιαγμένες για να συλλαμβάνουν το ίδιο μήκος κύματος με το μάτι μας, τα εντοπίζουν; Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε πως υπάρχει κάτι στις κάμερες που δεν γνωρίζουμε, κάτι εξωπραγματικό και αφύσικο, τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί τα βλέπουμε όταν η κάμερα αναπαράγει την εικόνα. Αυτή η αναπαραγωγή δεν είναι παρά μια προβολή στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό που αντιλαμβανόμαστε όταν δεν μπορούμε να δούμε τα αόρατα πλάσματα. Γιατί το “πέρασμα” μέσα από τη κάμερα τα κάνει ορατά;
  • Αν είναι έντομα, γιατί δεν έχει βρεθεί έστω και ένα με μήκος μέχρι 1 μέτρο; Δέχομαι πως ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα έντομα, αλλά οι παρατηρήσεις αυτών των “εντόμων” δεν έχουν γίνει σε ένα απροσπέλαστο σημείο του Αμαζονίου, αλλά δίπλα στα σπίτια μας. Αν ζούνε αυτά τα πλάσματα δίπλα μας, δεν θα έπρεπε να έχουμε δει τουλάχιστον ένα πτώμα;
  • Αν είναι έντομα, γιατί είναι αόρατα; Μη ξεχνάμε πως στη φύση δεν υπάρχουν αόρατα πλάσματα, μόνο διαφανή και αυτά λίγα.

Η εξήγηση είναι σχετικά απλή και σίγουρα πιο απλή από το “ήρθαν εξωγήινα πλάσματα στη γη και φαίνονται σαν ραβδιά μόνο στις κάμερες”.

Αν έχουμε μια κάμερα σε σημείο με φως και τη στρέψουμε σε ένα σκοτεινό σημείο, πχ. στην είσοδο μιας σπηλιάς, τότε η κάμερα αυτή θα προσαρμόσει το χρόνο έκθεσής της στο σκοτεινό σημείο. Αν περάσει από μπροστά ένα έντομο με ταχύτητα μεγάλη (μερικά έντομα πετάνε και με 40χλμ/ώρα), τότε και το έντομο αλλά και τα φτερά του θα φανούν σαν μια λευκή θολή γραμμή. Αν αλλάξουμε τις ρυθμίσεις της κάμερας ώστε να φωτογραφίζει γρηγορότερα, τότε θα φανεί το έντομο.

Οποιοσδήποτε έχει βασικές γνώσεις φωτογραφίας μπορεί να το καταλάβει.

Όπως είπα η εξήγηση είναι σχετικά απλή και ίσως να μην είναι και πολύ ενδιαφέρουσα. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ένα κείμενο που έγραψε κάποιος Έλληνας στο Facebook σχετικά με αυτά τα “πλάσματα”. Το παραθέτω αυτούσιο:

“Πρόκειται για μια εντελώς παράδοξη νέα μορφή ζωής που δίνει τροφή για να τσακώνονται οι κρυπτοζωολόγοι με τους σκεπτικιστές – τα Rods. Τι είναι τα Rods θα ρωτήσετε; Τα Rods είναι λεπτές σαν ράβδοι, αγνώστου ταυτότητος οργανικές μορφές ζωής που πετάνε στον αέρα. Έχουν μήκος από 10 πόντους έως 30 μέτρα, μερικά έχουν μικρού μήκους αποφύσεις. Πετάνε αστραπιαία και είναι σχεδόν αδύνατον να δεις χωρίς να έχεις εκπαιδευμένα μάτια. Υπάρχουν τρεις σαφείς τύποι: Τύπου σαρανταποδαρούσας, λευκά rods, και σε σχήμα λόγχης. Έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ τον Καναδά, την Κίνα και παγκόσμια, είναι δε ορατά όλες τις εποχές. Φαίνεται να είναι ζωντανοί οργανισμοί που αναπνέουν παίζοντας ανάμεσα στα σύννεφα.


Θεάσεις πλασμάτων τύπου Rods στον ουρανό πάνε αρκετά πίσω στην ιστορία. Μεγάλα ιπτάμενα ερπετοειδή πλάσματα αναφέρονται στην Κίνα το 747π.κ.ε., στην Ευρώπη κατά την διάρκεια των ύστερων χρόνων του Μεσαίωνα, και στις ΗΠΑ το 1894. Πάντως τα Rods για τα οποία μιλάμε δεν είναι ερπετοειδή πλάσματα. Αντιθέτως φαίνονται σαν σπάγκος η σχοινιά που πλέουν στον αέρα.

Η NASA έδωσε στοιχεία για τα Rods στις 31 Μαρτίου 2008, και καθόρισε ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 1.000 ΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ !!
ΈΚΤΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!!!!!!!!!!! Αυτά είναι τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Θα ήθελα λοιπόν να σας εξηγήσω ..τι είναι αυτά ..τα rods. Το ποσόν του αέρα που έχει η ατμόσφαιρα, αν το χωρίσουμε σε 100 μέρη, τα 21 από αυτά αποτελούν το γνωστό και ευεργετικό οξυγόνο. Υπάρχει κάποιος μυστικός μηχανισμός, που οι μεγαλύτεροι επιστήμονες της ατμοσφαιρικής χημείας δεν μπορούν να το εξηγήσουν γιατί επί χιλιάδες χιλιάδων ετών το ποσοστό του οξυγόνου παραμένει σταθερά στο 21 τοις εκατό. Ο μυστικός μηχανισμός λοιπόν είναι τα rods. Ο Αέρας είναι το αόρατο στρώμα, που περιβάλλει τη γη και έχει πάχος μεγαλύτερο από 100 χιλιόμετρα και δεν είναι στοιχείο ούτε χημική ένωση, αλλά μίγμα αερίων. Ο ξερός αέρας αποτελείται
σε ποσοστά 78% από άζωτο, 21 % από οξυγόνο, 0,95% από ευγενή αέρια (ήλιο, αργό, νέο, κρυπτό, ξένο, ραδόνιο) και 0,04% CO2 περίπου.
Ο ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει επίσης ίχνη υδρογόνου και όζοντος καθώς και σκόνη και μικρόβια. Εκτός από αυτά στον αέρα βρίσκονται και ελάχιστες ποσότητες υδρόθειου, διοξειδίου του θείου και αμμωνίας. Τα rods έχουν σχήμα σαν τον ελικα του D.N.A και παράγουν μια ζελατινώδη ουσία. Στην περιφέρεια έχουν πλοκάμια και αισθητήρια όργανα, Το κάθε πλοκάμι καλύπτεται με κυτταρα.. Έχουν πολλά μικρά μάτια που τους επιτρέπει να έχουν όραση 360 μοιρών.Δημιουργουν γυρω τους ισχυρα ενεργειακα πεδια για προστασια από ακτινοβολιες στην διαρκεια του ταξιδιου και θερμοκρασιακες αλλαγες.Ειναι κατασκευασμενα από εξωγαλαξιακο υλικο και συντηρουνται από το ζωικο μαγνητισμο του σωματος των κυτταρων. Η ταχυτητα τους σε ορισμενες περιπτωσεις είναι ισα με αυτή του φωτος ή και μεγαλυτερες , αναλογα με τις αναγκες που υπαρχουν.Η λειτουργια τους ειναι αγνωστη για την γηινη τεχνολογια.Μετατρεπουν το οξυγονο σε συμπυκνωμενες μαζες και το πολλαπλασιαζουν, απαγορευουν την διαφυγη του και αφου γινει συντονισμενα η χαλαρωση των δεσμων, αραιωνουν την πυκνοτητα του. Ακολουθουν τα ενεργειακα ηλεκτρομαγνητικα ρευματα του αερα και μπορουν να διασχισουν τεραστιες αποστασεις σε πολύ ελαχιστο χρονο, χωρις την ελαχιστη μεταβολη στην υλικη τους συνθεση.Τα rods συντελεστηκαν ώστε να προσαρμοστουν στις γηινες συνθηκες με πολλαπλες μορφες ενεργειας και διεγερσεις, αυξομειουμενες κατά περιπτωση . Ελπιζω να καταλαβατε μεχρι εδώ ποια η λειτουργεια των rods…..δυστηχως δεν μου επιτρεπεται να πω πιο πολλα …αυτά για την ωρα …..ευχαριστω!!!!!!”

Ειλικρινά από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

  • Η NASA μας έδωσε στοιχεία; Πού είναι αυτό το αρχείο;
  • Υπάρχει κάποιος που τα βλέπει με γυμνό μάτι; Ποιός;
  • Τί σχέση έχει η μυθολογία των δράκων;
  • Τί μπούρδες είναι αυτές για την ατμόσφαιρα; Τί “μυστικός μηχανισμός” και κουραφέξαλα;
  • Που ξέρει τί ουσία, ζελατινώδη ή μη, παράγουν τα rods; Έχει βρει κάποιο; Αν ναι γιατί δεν έχει γίνει διάσημος;
  • Έχουν πλοκάμια, κύτταρα, μάτια που βλέπουν 360 μοίρες, δημιουργούν ενεργειακά πεδία, αλλά το αγαπημένο μου είναι πως αποτελούνται από “εξωγαλαξιακό υλικό” (ούτε καν εξωγήινο, είναι από εντελώς άλλο γαλαξία!) και πετάνε πιο γρήγορα από το φως (και κάποιος έχει εκπαιδευμένα μάτια και τα βλέπει όταν πετάνε;)!

Μόνο πως ζευγαρώνουν δεν μας είπε. Ευτυχώς που καταλήγει λέγοντας πως “δεν του επιτρέπεται να πει πιο πολλά”. Ποιος ξέρει, μπορεί να μας έλεγε πως τα Rods ευθύνονται για τη κατάσταση στον ΠΑΟ και πως επηρεάζουν τη τιμή του πετρελαίου!

Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι πως κάποιος πιστεύει πως μια οπτική απάτη είναι ζωντανά πλάσματα. Αυτό που με τρελαίνει είναι πως βασισμένος αποκλειστικά και μόνο σε παρόμοια βίντεο του Youtube έχει καταλήξει, με λεπτομέρειες, στη βιολογία αυτών των πλασμάτων αλλά και τη καταγωγή τους.

Αν κάποιος έχει τόσες γνώσεις και δυνατότητες αντίληψης, τί στο διάβολο κάνει και σχολιάζει στο Facebook; Αυτός είναι σίγουρα εξωγήινος!

Έλεος πια με τη διάθεσή μας να πιστέψουμε τη παραμικρή βλακεία, έλεος!

Τέλος πάντων, στο παρακάτω βίντεο τα λέει απλά και όμορφα. Εγώ σταματάω εδώ διότι ο γιατρός μου έχει πει να μην ασχολούμαι με πολλές μπούρδες.

Πηγές

Alexander, David E. Nature’s Flyers: Birds, Insects and the Biomechanics of Flight.Baltimore: The Johns Hopkins University Press, 2002. 89.

Escamilla, Jose. «About Roswell Rods.» Roswell Rods. Roswell Rods, 16 Jan. 2008. Web. 31 Oct. 2009. http://www.roswellrods.com/story.html

Island, Kal. «Hey, What’s all the Bugaboo?» Popular Science. 1 Nov. 1995, Volume 247, Number 5: 83.

Kaku, Michu. Physics of the Impossible, a Scientific Exploration into the World of Phasers, Force Fields, Teleportation, and Time Travel. New York: Doubleday, 2008. 16-33.

Sol. «Conclusion: Escamilla’s «rods» are motion-blurred bugs.» Sol’s ‘Rods’ Study.Opendb, 8 Apr. 1998. Web. 9 Dec. 2009. http://opendb.com/sol/conclusion.htm

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: