Οι Αμερικανοί και ο Barack Obama


Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί είναι περίεργος λαός. Από τη μία έχουν την ικανότητα  για μερικά από τα πιο θαυμαστά έργα και από την άλλη για τις πιο σκοτεινές πράξεις.

Εδώ και 4 χρόνια έχουν ένα μαύρο πρόεδρο που τους έχει διχάσει. Όχι ότι το έχει προκαλέσει, απλώς οι Αμερικανοί είναι τόσο διχασμένοι σε αυτό το θέμα ώστε ή τον αγαπάν με πάθος ή τον μισούν με πάθος. Εντάξει, παραδέχομαι πως πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι «ενδιάμεσοι», αλλά αυτοί που «ακούγονται» είναι τα δύο αντίθετα άκρα.

Πρόσφατα λοιπόν, και αφού ο Ομπάμα έδειξε το πιστοποιητικό γέννησής του στη Χαβάη και είμαστε σίγουροι πλέον πως είναι Αμερικάνος, αφού μας έπεισε με τις δηλώσεις του περί θεού πως είναι Χριστιανός και όχι Μουσουλμάνος, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει και άλλο ένα γιγαντιαίο εμπόδιο στο δρόμο του για τη καρδιά των συμπολιτών του: να αποδείξει πως δεν είναι ο Εωσφόρος (ο ίδιος, όχι κάποιο τσιράκι του)!

Τί συνέβη; Κάποιοι παλαβοί διάβασαν ένα απόσπασμα από το Κατά Λουκάν ευαγγέλιο 10:18 και, αφού έπαιξαν με διάφορες μεταφράσεις στα Εβραϊκά, Ελληνικά και δεν ξέρω τι άλλο κατέληξαν πως ο Ομπάμα είναι ο Διάβολος.

Το Κατά Λουκάν 10:18 λέει: Εἶπε δὲ αὐτοῖς· ἐθεώρουν τὸν σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεσόντα. (σας αρέσει το πολυτονικό;;;)

Με απλά λόγια, μιας και η Βίβλος δεν έχει μεταφραστεί στη Νεοελληνική, μας λέει πως ο Διάβολος έπεσε σαν αστραπή από τον ουρανό. Κάποιοι λοιπόν άρχισαν τα πειράματα και έφτιαξαν και αυτό το video που θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Οι φίλοι μας λοιπόν έψαξαν να βρουν τη μετάφραση στα Εβραϊκά της παραπάνω φράσης και έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν πως η λέξη αστραπή μεταφράζεται ως «baraq» (μπάρακ) και το «εκ του ουρανού» (που στην Αγγλική μετάφραση είναι «from the heavens») το μετέτρεψαν σε «heights» που σημαίνει «ύψη» του οποίου η Εβραϊκή μετάφραση μας λένε πως είναι «Ubama». Ως εκ τούτου προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο Ομπάμα αναφέρεται στη Καινή Διαθήκη ως ο Διάβολος. Τρομακτικά πράγματα!

Θα αγνοήσω το γεγονός πως το κείμενο της Καινής Διαθήκης δεν λέει «από τα ύψη» αλλά «από τους ουρανούς» οπότε και η μετάφραση που έκαναν είναι λάθος.

Θα αγνοήσω επίσης το γεγονός πως η Καινή Διαθήκη δεν γράφτηκε στα Εβραϊκά αλλά στα Ελληνικά και πως δεν έχει νόημα να τη μεταφράζεις στα Εβραϊκά για να βρεις κρυμμένα μηνύματα. Στο κάτω-κάτω, γιατί δεν τη μεταφράζεις στα Κινέζικα, Μογγολικά, ή Ισπανικά μέχρι να βρεις κάτι που να ηχεί καλύτερα;

Θα σταθώ απλώς στο γεγονός πως ένας Ραβίνος απάντησε και έδωσε μια άλλη εικόνα για το πως πρέπει να μεταφραστεί το κείμενο.

Όπως μας λέει λοιπόν ο Ραβίνος, η λέξη «bamah» δεν αναφέρεται σε «ουράνια ύψη» αλλά σε βουνίσια ή λοφίσια (αν υπάρχει αυτή η λέξη) ύψη. Επιπλέον δεν αρκεί να προστεθεί το U στην αρχή της λέξης αλλά χρειάζεται και ένα «V» (για λόγους που εξηγούνται στις πηγές μου αλλά δεν αναφέρω γιατί είναι πράγματα που δεν γνωρίζω καθόλου). Αυτό θα κάνει τη λέξη «uvama» οπότε και φύγαμε από το Ομπάμα, μιας και το «baraq uvama» σημαίνει «αστραπές στο λόφο».

Αν συνδυάσουμε το παραπάνω με το γεγονός πως το μικρό όνομα του Ομπάμα, Μπαράκ, έχει Αραμαϊκές ρίζες γράφεται «barak» και όχι «baraq» και σημαίνει «ευλογία», καταλαβαίνουμε τα άλματα παραλογισμού και ηλιθιότητας που κάνουν οι δημιουργοί του βίντεο προκειμένου να κακολογήσουν τον πρόεδρό τους (αν και, ως άθεος, αν κάποιος με αποκαλούσε Διάβολο δεν θα με ενοχλούσε και τόσο πολύ).

Αυτό που με προβληματίζει ακόμα περισσότερο είναι πως θα βρεθούν κάποιοι που θα δεχθούν το βίντεο αυτό και αβίαστα θα καταλήξουν στο συμπέρασμα πως ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο διάβολος.

Για αυτό λέω πως οι Αμερικανοί με μπερδεύουν και δεν καταλαβαίνω καλά τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Στην Ελλάδα τον μόνο πολιτικό που θα συγκρίναμε με το διάβολο είναι ο Μητσοτάκης και αυτόν, όχι με ένα κανονικό διάβολο, αλλά με ένα γρουσούζη διαβολάκο που σπέρνει τη κακοτυχία τρίβοντας χαιρέκακα τα χέρια του.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: