Πληροφορίες

Αυτό εδώ το blog είναι μια προσωπική προσπάθεια. Οι απόψεις εδώ είναι δικές μου, εκτός και αν υπάρχει άλλη διευκρίνιση. Δεν προσπαθώ να προσβάλλω ή να πληγώσω, αλλά σίγουρα το κάνω. Ο στόχος είναι περισσότερο να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με άλλα άτομα που να μοιράζονται έστω κάποιες από τις απόψεις μου και, ειδικά στα θέματα της θρησκείας, να δείξω πως δεν είναι κακό να μιλάς για τα πιστεύω σου ή την έλλειψη αυτών.

Συνεπώς στα θέματα της θρησκείας είμαι σίγουρος πως πολλοί θα βρουν τις απόψεις μου προσβλητικές αλλά δεν με απασχολεί.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα στα οποία αναφέρομαι, είτε είναι πολιτική είτε UFO και συνωμοσίες, απλώς τα αντιμετωπίζω με τον ίδιο σκεπτικισμό που αντιμετωπίζω και τη θρησκεία. Έχω επιχειρήματα για να υποστηρίξω τη θέση μου αλλά δέχομαι πως μπορεί να κάνω λάθος, δεν διεκδικώ το αλάνθαστο. Εδώ έρχεται η δυνατότητά σας να αφήσετε σχόλια τα οποία να δείχνουν το λάθος του συλλογισμού μου, επίσης με επιχειρήματα.

Και μόνο το γεγονός πως έχω ένα blog προϋποθέτει μια δόση εγωκεντρισμού (αφού πιστεύω πως έχω κάτι να πω που θα θέλουν να το διαβάσουν μέχρι και ξένοι σε εμένα άνθρωποι), αλλά προσπαθώ να βλέπω όλα τα θέματα όσο πιο καθαρά μπορώ και να μη παρασσύρομαι από αισθηματισμούς και κυρίως να μη κάνω τα σφάλματα που αναφέρω στο Tools Of The Trade.

Σε κάποια θέματα προφανώς μιλάει η εντελώς προσωπική μου άποψη και δεν βασίζεται σε πηγές. Αυτά τα σημεία είναι φανερά και δεν προσπαθώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Ξαναλέω, μπορείτε να αφήσετε ότι σχόλιο θέλετε και, εκτός και αν μιλήσετε προσβλητικά για άλλο άτομο, το σχόλιό σας θα φανεί, ακόμα και αν βρίζετε εμένα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Greek Skeptic aka Θοδωρής Μαγουλάς

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε στέλνετε email στο greekskeptic72@gmail.com ή μέσω Twitter στο @Greek_Skeptic

Advertisements

15 thoughts on “Πληροφορίες

 1. psychedelicreflection Σεπτεμβρίου 27, 2013 στο 15:40 Reply

  φίλε σκεπτικιστή γειά σου
  θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου για το χρόνο και τη φαιά ουσία που έχεις δώσει για αυτή την εργασία.
  είναι πάρα πολύ χρήσιμα όσα γράφεις και συγχαρητήρια για την αμεροληψία και τη στάση που κρατάς απέναντι στα τόσο σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας που εξετάζεις..
  είναι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για μπουνταλάδες και μη και λύνει τα χέρια όταν γρήγορα θέλω να απαντήσω σε ορισμένα θέματα και δεν έχω χρόνο να αναπτύξω αυτό που εσύ έχεις κάνει…
  συγχαρητήρια και ευχαριστώ για τη δουλειά σου 🙂

  Μου αρέσει!

 2. Θεανώ Πολυζωγοπούλου Δεκέμβριος 7, 2013 στο 18:45 Reply

  Καλησπέρα στη σελίδα. Θα ήθελα να βάλω ένα ερώτημα σχετικά με μια άλλη αλλοπαρμένη ιστορία.
  Υπάρχει υλικό σχετικό με τη μαζική υστερία για την περίφημη Ζέα?
  Έχει πήξει το μάτι μου και τ’ αυτί μου ν’ ακούει για το δημητριακό που με αυτό τρεφόταν ο στρατός του Μ. Αλέξανδρου και το οποίο ξερίζωσε ο Εβραίος Βενιζέλος, ναι, ναι, μέχρι κι αυτό έχω δει να δημοσιεύεται) για να εξυπηρετήσει τα σκοτεινά συμφέροντα των Αγγλογάλλων υπηρετών του Εβραϊκού κεφαλαίου. Η υπόθεση της «ζέας» είναι πως Βενιζέλος, υπηρετώντας τα εβραϊκά συμφέροντα, ήθελε να μην τρώνε οι Έλληνες την μηδενικής περιεκτικότητας σε γλουτένη ζέα, γιατί έπρεπε να τους ταΐσει με στάρι υψηλής περιεκτικότητας σεγλουτένη, ώστε να κολλάει ο εγκέφαλός τους από τη γλουτένη και να γίνονται εύκολα υποχείρια των εβραίων, στους οποίους ήταν και είναι πουλημένοι όλοι οι ηγέτες τους. Υπάρχει και κάποιος Αντωνόπουλος, που έχει όμως σπόρους ζέας, και τους δίνει πολύ επιλεκτικά σε πολύ λίγους μυημένους, κι έτσι οι μυημένοι θ’ αφυπνιστούν αφού ξεκολλήσει ο εγκέφαλός τους από την κατανάλωση της αρχαίας ζέας, κι έτσι θα σωθεί το γένος των Ελλήνων. Να σημειώσω πως η τιμή των προϊόντων ζέας, είναι τριπλάσια ή δεν ξέρω κι εγώ πόσο πάνω από εκείνων του κοινού σιταριού. Η υπόθεση μου φαίνεται να βρωμάει πολύ. Υπάρχει υλικό που να μας διαφωτίζει για το τι γίνεται? Με ποιο διάταγμα πχ απαγορεύτηκε η καλλιέργεια της ζέας? Πότε? Είναι ο σημερινός σπόρος γηγενής ποικιλία?

  Ευχαριστώ πολύ για το χώρο.

  Μου αρέσει!

  • tmagoula Δεκέμβριος 8, 2013 στο 12:50 Reply

   Κυρία Πολυζωγοπούλου,

   Ευχαριστώ για το χρόνο σας να μου γράψετε την ερώτηση. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα δεν το ήξερα καθόλου. Ψάχνοντας βρήκα πολλά άρθρα που λένε λίγο έως πολύ αυτά που μου λέτε. Τα περισσότερα ήταν copy-paste ενός και μοναδικού άρθρου που κυκλοφόρησε στις γνωστές σελίδες που διψούν για likes. Όταν διάβασα σε ένα από αυτά πως η Ζεα καταπολεμά και τον καρκίνο έχασα όποια εμπιστοσύνη μπορεί να είχα στις πληροφορίες.
   Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι που έγραψε ένας άλλος σκεπτικιστής δείτε εδώ (http://antichainletter.wordpress.com/2013/10/06/zea/). Περιέχει και πολύ βιβλιογραφία που είναι πάντα ένα θετικό σημάδι.
   ΘΜ

   Μου αρέσει!

 3. tasos Ιανουαρίου 24, 2014 στο 14:08 Reply

  Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Είμαι ακόμα και τώρα στεναχωρημένος που στην ελλάδα των 1000 περιοδικών δεν περπάτησε το skepdic. Έχω μερικές προτάσεις βελτίωσης. 1) Για κάποιους τα βιβλία είναι όλη η ζωή τους. Όπως για μένα. Κάποιοι άλλοι έχουν αλλεργία στα βιβλία. Θεωρώ πως η τεράστια κεντρική εικόνα ειναι αποτρεπτική για την πλειοψηφία. Ειδικότερα στην Ελλάδα νομίζω πως θα ήταν πολύ πιο ελκυστική η εικόνα κάποιου αρχαίου/ων. Αν δεν υπάρχει τρόπος να ταυτιστεί ο Ελλαδίτης θεωρώ πως ειναι αδύνατο να αλλάξει τον τρόπο που ΔΕΝ σκέφτεται τώρα. Με το ΔΕΝ σκέφτεται εννοώ πως λειτουργεί κυρίως με συναίσθημα. Και αν δεν έχει το σάιτ κάτι με το οποίο να ταυτίζεται ειναι αδύνατο να υποβάλλει εθελοντικά τον εαυτό του στον δύσκολο δρόμο του σκεπτικισμού 2) Το tmagoula ειναι για μένα τελείως ακατάλληλο. Δεν ξέρω τι σημαίνει, θυμίζει γυναικείο επίθετο και δεν μου προκαλεί καμία διάθεση αλληλεπίδρασης στους τομείς που δραστηριοποιείται το σάιτ

  Μου αρέσει!

  • tmagoula Ιανουαρίου 24, 2014 στο 14:17 Reply

   Φίλε Τάσο σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου.

   Υποθέτω πως σχετικά με την αρχική εικόνα, η πρότασή σου δεν είναι να μικρύνει αλλά να αλλάξει σε κάτι ποιό σχετικό με την αρχαία μας κληρονομιά, σωστά;
   Η αλήθεια είναι πως είχα δοκιμάσει να τη μικρύνω αλλά δεν τα κατάφερα. Θα ξαναδοκιμάσω. Δεν είμαι καλός σε αυτά.
   Σχετικά με το θέμα, τα βιβλία, έχουμε και οι δύο την ίδια αδυναμία σε αυτά, αλλά δεν νομίζω πως θα το αλλάξω αν και καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου. Απλώς πιστεύω πως ένα «αρχαίο» θέμα θα δίνει την εντύπωση πως ασχολούμαι με αυτά, ενώ στην παραγματικότητα, τα βιβλία συμβολίζουν τις πηγές που χρησιμοποιώ στα θέματά μου.
   Όσο για το όνομα, δεν θα μπω σε λεπτομέριες, αλλά νομίζω πως έχεις δίκιο και θα το αλλάξω.
   Σε ευχαριστω για τις προτάσεις σου.

   Μου αρέσει!

 4. tasos Ιανουαρίου 24, 2014 στο 15:38 Reply

  Δεν ανέφερα το μέγεθος γιατί υποψιάστηκα αυτό ακριβώς που συμβαίνει. Ένα έτοιμο template συχνά έχει προβλήματα που ειναι δύσκολο να λυθούν από εσένα και μένα. Και εγώ είχα διάφορα θέματα στο σάιτ μου που ήθελα να λύσω αλλά δεν μπορούσα. Προφανώς θα ήταν καλύτερο να μικρύνει η γιγάντια εικόνα. Θεωρώ όμως το άλλο ζήτημα σημαντικότερο. Ανέφερα κάτι αρχαίο ενδεικτικά. Θα μπορούσες να βάλεις πάρα πολλά θέματα που θα ενέπνεαν διάφορα συναισθήματα. Το πιο εύκολο που μου έρχεται τώρα ειναι ο τρομερός πίνακας με την Ακαδημία του Πλάτωνα.

  Γενικότερα θεωρώ πως τα βιβλία είναι απλώς ένα μέσο μετάδοσης πληροφοριών. Τα περισσότερα βιβλία που έχουν γραφτεί ειναι άχρηστα εώς επικίνδυνα. Αυτό που ξεχωρίζει ειναι η ιδέα της συνεχούς αναζήτησης και αμφισβήτησης. Πχ οι δικοί μου ορίζοντες άνοιξαν όταν ανακάλυψα τα φόρα στο ίντερνετ. Εκεί, αν βρεθείς σε συζητήσεις με έξυπνα άτομα μαθαίνεις να απομυθοποιείς πολλά που έμαθες μέσω κάποιων βιβλίων ως δεδομένα. Γι’αυτό θεωρώ πως κάτι συμβολικό ως κεντρική εικόνα θα ήταν καλύτερο και για τους μυημένους και για τους αμύητους

  Εύχομαι τα καλύτερα σ’εσένα και το σάιτ

  Μου αρέσει!

 5. Mihalis Psaromihalakis Φεβρουαρίου 17, 2014 στο 19:25 Reply

  Την άποψή σας για το Pranic Healing ???

  Μου αρέσει!

  • Theodore Φεβρουαρίου 17, 2014 στο 22:13 Reply

   Συνήθως κρατώ επιφυλάξεις και προσπαθώ να είμαι ανοιχτός. Σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που δεν έχω γράψει κάτι μέχρι σήμερα, νομίζω πως το Pranic Healing (που είναι και registered trademark) είναι μία κλασσική περίπτωση τρομακτικής και ανεπανάληπτης μπουρδολογίας.
   Ο ιδρυτής της λέει πως λειτουργεί όπως ο βελονισμός και η γιόγκα, δύο δραστηριότητες που ποτέ δεν έχει φανεί να έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Κατ’ επέκταση καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ούτε και το Pranic Healing έχει.
   Σε γενικές γραμμές θα το έβαζα στην ίδια κατηγορία με άλλα μυστικιστικά και υπερφυσικά claims.
   Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μια έρευνα που να δείχνει αποτελεσματικότητα.
   Θοδωρής

   Μου αρέσει!

 6. admin Απρίλιος 16, 2014 στο 10:07 Reply

  Καλημέρα και από εμένα.

  Είχαμε ήδη μια μικρή συνομιλία στα σχόλια ενός άρθρου σας περί ομοιοπαθητικής.
  Όντας απόφοιτος θετικών επιστημών (χωρίς μέλλον στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία), θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε (δηλ. σκέπτεστε και δεν καταπίνετε αμάσητα) τα πράγματα.

  Μου αρέσει!

 7. κώστας Ιουλίου 28, 2014 στο 04:28 Reply

  Χαίρετε κ.ΘΜ,

  ονομάζομαι Κώστας και πραγματικά σας συγχαίρω για το υπέροχο blog σας και εξαιρετικές οι γνώμες σας σε όσα θέματα έχω διαβάσει, όμως παρατήρησα ότι σε κάποια θέματα είναι εμφανής η όχι πλήρης γνώση του θέματος ή διαφορετικά η παραπληροφόρηση , όπως και να έχει συγχαρητήρια για την εξαιρετική εργασία σας.

  Μου αρέσει!

  • Theodore Ιουλίου 28, 2014 στο 08:55 Reply

   Φίλε Κώστα,

   Δεν είμαι παντογνώστης. Στα θέματα που δεν γνωρίζω παραθέτω πηγές. Αν σε κάποιο άρθρο πιστεύεις πως παραπληροφορώ σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιό.

   Μου αρέσει!

 8. Νίκος Αύγουστος 10, 2014 στο 19:29 Reply

  Συγχαρητήρια. συνέχισε να γράφεις, ξεσκεπάζεις, προβληματίζεσαι και να είσαι σίγουρος πως οι αναγνώστες σου είναι πολύ περισσότεροι από 17…

  Μου αρέσει!

 9. Thanasis Δεκέμβριος 10, 2014 στο 18:27 Reply

  Θόδωρε κατ’ αρχήν πολλά συγχαρητήρια για το blog και ένα θερμό «ευχαριστώ»
  κατά δεύτερο, θα ήθελα να σε ρωτήσω, είσαι φυσικός, βιολόγος ή κάτι άλλο; (απλή περιέργεια)

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 10, 2014 στο 18:48 Reply

   Πτωχός πλην τίμιος πωλητής. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάθε άρθρο στο οποίο ασχολούμαι με επιστημονικά θέματα βάζω και τις πηγές μου που συνήθως είναι είτε έρευνες, είτε άρθρα σε σεβαστά επιστημονικά περιοδικά και site.
   Εχω βέβαια και φίλους επιστήμονες τους οποίους συχνά συμβουλεύομαι και πολλές φορές με σώζουν από λάθη.
   Η μόνη εξαίρεση είναι στα άρθρα περί θρησκείας όπου δεν υπάρχουν πηγές διότι είναι απόψεις, εκτός και αν μιλάω για συγκεκριμένους στοίχους σε ιερά βιβλία, οπότε τους αναφέρω.
   Σε μπέρδεψα;
   Ελπίζω να μην με έπιασες να κάνω λάθος κάπου. 😉

   Μου αρέσει!

 10. Abel-Tasos Gkiouzelis Νοέμβριος 20, 2016 στο 04:46 Reply

  Γεια σου φίλε μου! Είμαι ένας πρώην άθεος & με σεβασμό θέλω να μοιραστώ την ιστοσελίδα μου με σένα & τους επισκέπτες του blog σου. Σου εύχομαι κάθε καλό!

  http://atheistsmetorthodoxy.wordpress.com
  ATHEISTS MET ORTHODOXY
  Όταν οι άθεοι συναντούν την Ορθοδοξία

  Αν έχεις φίλε μου ειλικρινείς απορίες για την Πίστη στο Θεό στήλε μου email στο gkiouz.abel@gmail.com


  https://workersectingreece.wordpress.com/tasosgkiouzelis/
  Εδω είναι η ιστορία μου πως απο άθεος έγινα Ορθόδοξος.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: